Nederlands mega-bedrijf verboden in Turkije

Door | Economie

De Turkse rechter heeft bepaald dat Booking.com haar activiteiten in Turkije per direct moet stoppen.

Het besluit komt in een rechtszaak tegen de grootste hotelsite ter wereld. De rechtszaak werd aangespannen door TÜRSAB, een branchevereniging voor touroperators.

Volgens TÜRSAB maakt Booking zich schuldig aan oneerlijke concurrentie waardoor touroperators hun concurrentiepositie verliezen. De rechter geeft ze gelijk. In januari had de rechter het bedrijf een boete opgelegd van 2,5 miljoen Turkse lira.

TÜRSAB zegt dat Booking niet de waarheid vertelt op haar website. Zo wordt er onterecht geadverteerd met een ‘laagste prijs-garantie’. Ook zet Booking hoteleigenaren onder druk door een commissie op te leggen tussen de 40 en 50 procent, wat zij extreem vinden. Volgens de voorzitter van de branchevereniging doet Booking dit door de hotels onder druk te zetten door gebruik te maken van hun monopoly-positie.

Verbod

In de uitspraak is te lezen dat Booking niet meer actief mag zijn in Turkije. Dat mag ook niet onder een ander naam of merk. De uitspraak kan ertoe leiden dat Booking.com niet meer bereikbaar is in Turkije. Verder loopt de consument, die heeft geboekt via de site, geen gevaar.

 

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...