Steeds meer toeristen in Istanbul

Door | Economie

Dat meldt Anadolu Agency op basis van gegevens van de lokale overheid.

Maar liefst 5.382.866 toeristen over de hele wereld hebben Istanbul in de eerste zes maanden van dit jaar bezocht. Dit blijkt uit de gegevens van de lokale overheid (İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü). Deze toeristen zijn de wereldstad binnengekomen via de twee luchthavens en de zeehavens van Haydarpaşa, Pendik en Karaköy.

Het toerisme groeit enorm in Istanbul. Daar waar het toeristenaantal in de eerste helft van 2010 nog bleef steken op 3.093.488 is het inmiddels gegroeid tot 5.382.866. Dit is bijna een verdubbeling in vier jaar de tijd.

Istanbul is het meest populair onder Duitsers. 9,9 procent van de toeristen kwam uit Duitsland. De Russen en Amerikanen hebben een aandeel van respectievelijk 5,6 procent en 4,6 procent. Met 2,6 procent staan de Nederlanders net in de top 10. De wereldstad wordt ook steeds populairder onder inwoners van 18 Arabische landen: het aantal toeristen uit deze landen is, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, gestegen met 21 procent. Samen zijn zij goed voor 17% van de toeristenaantallen.

Turks.nl / Halim Gökduman 

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...