SunExpress gaat vanuit Europa vliegen naar steeds meer Turkse steden

Turks.nl Redactie

Jens Bischof, CEO van SunExpress, liet weten dat de luchtvaartmaatschappij meer vluchtroutes gaat vliegen in Turkije. Ook gaat er voortaan döner en gözleme geserveerd worden tijdens de vluchten.

“In totaal hebben we de capaciteit vergroot met meer dan 20% en zijn we begonnen met het verhogen van het aantal stoelen naar meer dan 5 miljoen stoelen vanuit Europa naar Turkije”, zegt Bischof, die een persbijeenkomst organiseerde om de cijfers van 2017 te publiceren en de plannen voor 2018 wereldkundig te maken.

SunExpress is een gemeenschappelijke onderneming van Turkish Airlines en Lufthansa, een Duitse luchtvaartmaatschappij. Het hoofdkantoor van SunExpress ligt in Antalya.

De omzet van SunExpress was 1 miljard 154 euro in 2017, een record voor de maatschappij. Het aantal reizigers is ten opzichte van 2016 met 11% gestegen naar 8,8 miljoen reizigers in 2017.

Volgens Bischof is SunExpress de goedkoopste die vliegt naar steden aan de Middellandse- en de Egeïsche Zee: “We hebben onze capaciteit van vluchten van Europa naar Turkije vergroot, met in het bijzonder naar Antalya en Izmir. Ook hebben we nieuwe vluchtroutes aangenomen. Met meer dan 5 mlijoen stoelen van Europa naar Turkije zijn wij de grootste aanbieders geworden in de sector”, zegt de CEO.

“In de zomer van 2018 zal er worden gevlogen tussen 12 steden in Turkije en 32 Europese steden. Ons doel is 3 miljoen stoelen vanuit Europese steden naar Antalya. Vanuit Antalya zal worden gevlogen naar steden als Brussel, Londen en Boekarest. Ook gaat er worden gevlogen tussen Alanya en Keulen”, gaat hij verder.

Een andere nieuwe vluchtroute wordt de route tussen Izmir en Lyon in Frankrijk. Er gaat in totaal vanuit 25 punten in Europa worden gevlogen naar Izmir. Daarnaast gaat er worden gevlogen van München naar Samsun en van Hannover naar Elazığ’.

Aankomende zomer zal je vanuit Europa kunnen vliegen naar Adana, Ankara, Gaziantep, Elazığ, Konya, Kayseri, Ordu/Giresun, Samsun en Trabzon.

Döner & Gözleme

Eerder serveerde SunExpress al simit als eerste luchtvaartmaatschappij. Daar komen nu döner en gözleme bij, laat de CEO weten.

  • Loading...