Teken deze petitie voor onbetaalde Turkse arbeiders van fabriek kleding Zara

Turks.nl Redactie

Bravo was een textielfabriek in Istanbul met 155 arbeiders. Er werd kleding gemaakt voor Zara, Mango en Next. Eind juli 2016 verdween de baas van de fabriek, waardoor alle 155 medewerkers achterbleven met achterstallig loon van twee à drie maanden. Ze eisen compensatie van de merken, maar tevergeefs. Help ze door DEZE PETITIE te ondertekenen. 

Schuldeisers kwamen langs om alles in de fabriek mee te nemen. Multinationals zijn verantwoordelijk voor de textielarbeiders. Zij moeten garanderen dat de producten op een eerlijke manier worden geproduceerd.

Ondanks een jaar onderhandelingen om hun loon terug te krijgen, is enkel toegezegd voor een kwart van hun claim. Daarmee accepteren de wereldmerken hun verantwoordelijkheid, maar willen ze niet meer betalen aan de Turkse werknemers.

”We hebben allemaal jaren gewerkt voor Zara/Inditex, Next en Mango. We hebben deze merkproducten met onze eigen handen gemaakt, waardoor zij een enorme omzet maakten. Wij eisen nu dat deze merken ons het simpele respect geven en ons compenseren voor onze arbeid. We eisen niets meer dan onze rechten. We roepen de internationale gemeenschap op onze strijd te steunen. Teken en deel om onze campagne te steunen”, schrijven de arbeiders in een verklaring.

  • Loading...