Turkije ambitieus op ICT-markt

Door | Economie

, een ict-markt ter waarde van 160 miljard dollar en een high-tech export goed voor 30 miljard USD.

Dat is bijzonder ambitieus, aangzien vandaag de Turkse ict-markt goed is voor 19,7 miljard euro, uitgesplitst over 73% telecommunicatie en 28% informatietechnologie.

Turgut Gürsoy, voorzitter van Tübisad (de Turkse informatica industrie associatie), stelt dat in de voorbije tijd al heel wat vooruitgang is geboekt inzake het gebruik van ict door bedrijven en burgers, maar in het bijzonder op het gebied van ict-diensten zijn de doelstellingen nog niet bereikt.

Sterk staat het land op vlak telecomdiensten en apparatuur, maar ook het gebruik van het internet. Volgens Gürsoy is Turkije ‘s werelds zevende grootste internetmarkt, met bijvoorbeeld 24 miljoen Facebook-gebruikers (wereldwijd op de vierde plaats).

In totaal zijn er zo’n 32 miljoen internetgebruikers (op een totale bevolking van zowat 77 miljoen inwoners). Zowat 25 miljoen goed opgeleide jongeren moeten de groei helpen bewerkstelligen. Als uitdaging ziet hij voorts de nood om de infrastructuur de verwachte groei – in het bijzonder in de mobiele sector – te laten bijbenen.

Bron

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...