Turkije gaat vrouwen positief discrimineren

Turks.nl Redactie

De Turkse minister van Energie en Natuurlijke Hulpbronnen Berat Albayrak heeft aangegeven dat vrouwen positief gediscrimineerd zullen worden in de energie-sector, omdat er te weinig vrouwen werken in de sector. “We hebben jullie nodig”, aldus de minister, tevens schoonzoon van president Erdoğan. Hij was er samen met zijn schoonmoeder en First Lady: Emine Erdoğan.

Albayrak sprak op de prijsuitreiking van het evenement ‘Vrouwen die Turkije energie geven’. “We hebben jullie erg nodig op het gebied van energie en in de mijnensector. Ons percentage aan vrouwelijke werknemers is niet op het punt waar we naar toe streven. Daarom zullen we jullie positief discrimineren.”, zegt Albayrak.

Bu gece enerjiye katkılarıyla, toplumda üstlendikleri sorumluluklarla, bu ülke için büyük başarılara ve hizmetlere imza…

Posted by Berat Albayrak on Tuesday, March 6, 2018

Hij feliciteerde de vrouwen met de Internationale Vrouwendag op 8 maart en hoopt dat genderongelijkheid tot zijn einde zal komen: “Wij zijn de vertegenwoordigers van degenen die zeggen dat vrouwen en mannen elkaar voltooien. Er is geen enkele periode in onze geschiedenis dat vrouwen niet meetelden of buiten de samenleving werden gehouden. Toen wereldwijd de vrouw nog geen naam had, was de vrouw in de Turkse cultuur aan het hoofd van het staatsbestuur tot aan het sociale en culturele leven. Vrouwen die ons op elk gebied hebben ontwikkeld zijn overal te vinden.”

Bakan Albayrak: Kadınlara pozitif ayrımcılık yapacağız

“De Turkse geschiedenis is op dit opzicht een voorbeeld voor de hele wereld. In de oude Turkse staten was een order ongeldig als het niet het zegen had van zowel het Turkse staatshoofd als zijn vrouw. Bij de onafhankelijkheidsstrijd waren onze vrouwen altijd voorop. De Nene Hatuns, de Kara Fatma’s, hoe kan hun legende passen in de geschiedenis? Wie kan een volk die door zulke vrouwen wordt wakker gehouden gevangennemen? Veteraan Mustafa Kemal (doelend op Atatürk) legt het als volgt uit: ‘Geen enkele vrouw ter wereld kan zeggen dat ze harder heeft gewerkt dan een vrouw uit Anatolië, dat ze evenveel heeft geleverd in de onafhankelijkheidsstrijd van haar volk en de weg naar de zege als een vrouw uit Anatolië'”, sloot Albayrak af.

  • Loading...