Turkse online games voor 100 miljoen dollar verkocht aan Zynga

Turks.nl Redactie

Online game-gigant Zynga neemt het Turkse Peak Games over voor 100 miljoen dollar, meldt venturebeat.com.

De overname is een van de grootste overnames die Zynga heeft gemaakt onder Frank Gibeau, die CEO werd in maart 2016. Het is ook een grote aanwinst voor de strategie van Peak Games, die van wereldwijde populariteit geniet.

Zynga krijgt populaire spellen als Schoppenjagen en Okey, een populair tafelspel in Turkije. Online spelletjes als Toy Blast en Toon Blast blijven in handen van Peak Games, die als onafhankelijk bedrijf blijven in Istanbul.

Gibeau zegt binnenkort te willen beginnen met grote toernooien. ”Met Peak voelden we de mogelijkheid om samen te werken en hun spellen in ons platform te brengen.

Spellen van Peak games hebben een geschatte waarde van zo’n 165 miljoen dollar op de App Store en Google Play. Ten opzichte van 2016, groeiden ze met ongeveer 145%.

Het populairste spel is Toy Blast, met een geschatte waarde van ongeveer 124 miljoen dollar, zo’n 75% van de totale waarde. Okey Plus komt op nummer twee met een geschatte waarde van ongeveer 18 miljoen dollar in de eerste drie kwartalen van dit jaar

  • Loading...