Wat is het effect van de couppoging op de economie?

Door | Economie

Volgens minister Bülent Tüfenkci heeft de couppoging op 15 juli zo’n 90 miljard euro gekost. De schatting is gebaseerd op onder andere de materiële schade dat is toegebracht op militair materiaal en overheidsgebouwen.

Verder heeft de export schade opgelopen. “De couppoging gaf een verkeerd beeld over Turkije. Een land waar het parlement wordt gebombardeerd en waar tanks rijden op straat. Ondernemers durfden even niet meer te komen naar Turkije.” De exacte schade op de export moet nog worden berekend. 

Toerisme
Minister Tüfenkci zegt dat door terrorisme, de spanningen met Rusland en de couppoging zo’n miljoen reserveringen zijn geannuleerd. “Onze ondernemingsverenigingen zullen een campagne starten om de wereld te laten zien wat er precies is gebeurd en wat voor terreurorganisatie de FETÖ is,” voegt hij eraan toe.

Herstel
“Als de coup plaatsvond in een ander land, zouden de beurzen minstens een week sluiten. De couppoging vond vrijdag plaats en maandag draaiden alle beurzen en banken alweer op volle toeren” zegt de minister trots. De rente zag een matige stijging en het land heeft de groeiverwachtingen niet omlaag afgesteld.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...