Hakkari protesteert tegen PKK

Esra Altun
Total
0
Shares

In verschillende delen van Hakkari kwamen vandaag duizenden Koerden bijeen om steun te betuigen jegens de Turkse staat en te protesteren tegen de terroristische organisatie PKK.

Er werden verschillende leuzen geroepen, zoals: “Kahrolsun PKK” (weg met de PKK), “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” (martelaren zijn onsterfelijk, het land is niet te splitsen)” “Devletin yanındayız” (wij steunen de staat) en “Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir” (Turken en Koerden zijn broeders, PKK is verraderlijk). Onder begeleiding van een imam werd tevens gebeden voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen.

Deze protesten zijn opvallend, omdat er in Hakkari vooral Koerden wonen. Daarnaast staat de provincie, samen met Cizre, bekend als thuishaven van de PKK. Juist uit deze gebieden komen dagelijks berichten van omgekomen militairen.

Aantal dagen geleden bezochten burgers van Hakkari ook de provinciale politie directeur Süleyman Suvat Dilberoğlu om hun steun en condoleance te uiten na de aanslagen in Istanbul, waarbij tientallen politieagenten en burgers om het leven kwamen. Ook hier werd gebeden voor de slachtoffers, aldus haberler.com

hakkari-protest2

hakkari-protest-3

hakkari-protest-4

schermafbeelding-2016-12-18-om-17-29-32

 

 

  • Loading...