Eis tegen PKK-moord op universiteitsstudent bekend

Turks.nl Redactie

De Turkse openbare aanklager eist levenslang + 69 jaar gevangenisstraf tegen de terrorist, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de moord op de student Fırat Yılmaz Çakıroğlu.

De geschiedenisstudent werd in 2015 vermoord door PKK-terroristen van de Ege Universiteit. Çakıroğlu was een veelbelovende student en voorzitter van de Grijze Wolven op de universiteit. Hij werd al maandenlang met de dood bedreigd en ging vaak naar school onder zware beveiliging van de politie.

Op camerabeelden was te zien hoe hij in zijn eentje vocht tegen een groep van PKK-ers.

De terrorist Nurullah S. wordt beschuldigd van moord, lidmaatschap van een terreurorganisatie en mishandeling.

31 anderen worden ook vervolgd, maar mogen hun veroordeling in vrijheid afwachten. Zij worden met gevangenisstraffen van 5 tot 48 jaar vervolgd vanwege onder andere ‘het verduisteren van bewijsmiddelen’.

Çakıroğlu

De moord op de student in 2015 maakte veel los bij de nationalisten in Turkije. Hij werd een ware cultheld.

Veel nieuwe ouders vernoemden hun kind naar hem, een veelbelovende nationalistische student.

De moord bracht ook de discussie gaande over PKK-terroristen die een enorme macht hebben binnen Turkse universiteiten. Nog altijd worden Turkse studenten die weigeren de PKK te tolereren, geïntimideerd. Universiteiten hangen vol met PKK-affiches en ‘studenten’ zijn constant bezig met illegale terreuractiviteiten, maar vanuit de regering wordt er weinig aan gedaan.

  • Loading...