Erdogan: F*ck Netanyahu

“Hoe durft Netanyahu zijn gezicht te vertonen bij de mars in Parijs?”. Dat zijn de woorden van Erdoğan.
Esra Altun
Total
0
Shares

Tijdens een persconferentie heeft Erdoğan het meelopen van de Israëlische president Benjamin Netanyahu aan de mars in Parijs sterk veroordeeld. “Netanyahu staat nu gezellig hand in hand met andere wereldleiders, terwijl er alleen al in de Gazastrook 2500 mensen zijn vermoord door zijn staatsterrorisme.” zei de Turkse president. “Hij staat daar naar mensen te zwaaien alsof men stond te popelen om zijn aanwezigheid. Verantwoord je maar eerst eens voor de doden van de kinderen en vrouwen die je op je geweten hebt” voegde Erdoğan er nog aan toe.

Naast het onder vuur nemen van Netanyahu had Erdoğan ook kritiek op de internationale opstelling over de burgeroorlog in Syrië. “Tot nu toe zijn al 350.000 mensen vermoord in Syrië, wie van jullie heeft zich hierom bekommerd?” Vroeg Erdoğan tijdens de persconferentie. “ In Syrië is de persoon die bezig is met het bedrijven van staatsterrorisme nog steeds aan de macht en de wereld kijkt alleen maar toe. Men blijft toe kijken hoe hij maar blijft moorden”, aldus Erdoğan.

Bovendien kaart de Turkse president aan dat de Internationale gemeenschap eens de handen uit de mouwen mag steken en meer mag doen voor de vluchtelingen die opgevangen worden in Turkije. “Men is goed in het loven van Turkije, betreft de opvang van deze vluchtelingen. Echter hebben wij geen woorden, maar daden nodig” sprak hij de internationale gemeenschap toe. Turkije heeft in haar eentje alleen al 5 miljard dollar ( 4,2 miljard euro) uitgegeven aan de vluchtelingenkampen en de vluchtelingen die met grote hoeveelheden de grens vanuit Syrië overstaken. 

  • Loading...