Erdoğan: Geen intentie om oorlog te voeren

Door | Politiek

Na een vergadering van ongeveer 3 uur met de vice-president van Iran gingen de twee de vragen van journalisten beantwoorden. 

“We kunnen de aanval van Syrië niet beschouwen als een gewone gebeurtenis. Het was de zevende keer dat Turkije werd aangevallen, waardoor we onze burgers moesten evacueren. We hebben geduldig afgewacht, een nota gegeven, maar Syrië weigerde een stap terug te nemen.” aldus de premier die voor het eerst sprak na de aanval van gisteren door Syrië, waarbij 5 Turkse burgers om het leven kwamen. Verder zei Erdoğan dat Turkije in staat is om haar grenzen en burgers te beschermen, en dat niemand het land hierover moet gaan testen.

De Iraanse vice-president Rahimi zegt verder samen te gaan werken met Turkije betreft de toestand in Syrië. “Wij veroordelen het terrorisme, en zijn tegen burgerdoden” voegt hij er aan toe.

Protest
Ongeveer 5.000 mensen hebben in Istanbul opgeroepen om geen oorlog te voeren met Syrië. In hoofdstad Ankara moest de politie ingrijpen omdat een groep zonder toestemming wilde demonstreren bij het parlementsgebouw tegen de aangenomen machtiging, waarmee het Turkse leger indien nodig kan ingrijpen in Syrië.

© Turks.nl

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...