Erdogan: “Ik zal opstappen bij verlies”

Door | Politiek

Erdogan en zijn partij staat sinds december onder vuur, vanwege een onderzoek naar corruptie tegen meerdere ex-ministers. Ook lekten er geluidsopnames op van hem tussen hem en zijn zoon. Hij zou opdracht geven om contant geld uit zijn huis te halen. Erdogan meent dat hij slachtoffer is van een complot.

Erdogan geeft gesprek toe
Deze week verschenen opnieuw opnames van Erdogans telefoongesprekken. Daarin vraagt hij zijn toenmalige minister van Justitie om een zaak tegen een Turkse mediamagnaat op de voet te volgen. Erdogan zei vandaag in een toespraak dat hij dat de normaalste zaak van de wereld vindt. “Wat is daar mis mee?”, vroeg hij. Critici zeggen dat de premier zich niet met de rechtsgang moet bemoeien.

Het is voor het eerst dat Erdogan toegeeft dat hij te horen is op een geluidsopname. De Turkse president Gül kondigde gisteren een onderzoek aan naar het afluisteren van duizenden politici en zakenmensen.

Vertrouwen
Bij de lokale verkiezingen kunnen de Turken nieuwe burgemeesters en provincieraden kiezen. Erdogan is zelf niet verkiesbaar, maar zijn AK-partij doet overal mee. Die won bij de laatste verkiezingen in 2009 in tien van de zestien grootste steden, waaronder in Istanbul en Ankara. Deskundigen verwachten dat de verkiezingen spannend worden.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...