Erdoğan koopt je vliegticket als je het leven zat bent

Turks.nl Redactie

President Recep Tayyip Erdoğan zegt bereid te zijn de ticket te betalen voor mensen die het leven zat zijn in Turkije.

“De mensen die zeggen dat ze niet kunnen leven in Turkije, in Istanbul, zijn het leven zat”, volgens de Turkse president. “Je zou ze het geld moeten geven voor een ticket en ze wegsturen. Zij zijn namelijk een last voor ons land”, aldus Erdoğan.

Erdoğan verwees naar een quote van de Turkse schrijver Cemil Meriç: ‘Degenen die het moederland onleefbaar vinden, zijn degenen die het moederland onleefbaar maken.’

“Ik hoor dat sommigen het hier onleefbaar vinden en naar het buitenland willen gaan. Als je het leven in Turkije een last vindt, is dit niet de wereld die je zoekt. Iemand die niet in Turkije kan leven, en al helemaal niet in Istanbul kan leven, kan nergens leven. De mensen die zeggen dat ze niet kunnen leven in Turkije, in Istanbul, zijn het leven zat. Je zou ze het geld moeten geven voor een ticket en ze wegsturen. Zij zijn namelijk een last voor ons land”, zegt de president.

Reacties social media

Voor Turken op social media was dit een inkoppertje.

Enkele Turken steunden de Turkse president in zijn oproep en zeiden graag een gratis ticket te willen. Voor Turken is het niet de makkelijkste zaak om naar het buitenland te reizen. Veel Turken hebben namelijk slechts een identiteitskaart en geen paspoort, wat nodig is om de meeste landen te kunnen bezoeken.

https://twitter.com/delirmesanati/status/980381689846403072

İbanı nereye atıyoruz reis?

Posted by Siyasettin on Saturday, March 31, 2018

 

  • Loading...