Turks.nl

Erdoğan maakt programma presidentsverkiezingen bekend

Anadolu Agency

Anadolu AgencyPremier en presidentskandidaat Erdoğan heeft vrijdag zijn verkiezingsprogramma bekendgemaakt.

Tijdens zijn lange speech vertelde hij over wat zijn regering heeft uitgevoerd in de afgelopen 12 jaar; van aangelegde snelwegenwegen, nieuwe ziekenhuizen, universiteiten tot de afgeloste leningen aan het IMF. “De AK Partij heeft in 12 jaar een nieuw Turkije gebouwd” aldus Erdogan.

Indien hij wordt gekozen zal hij werken aan vier kernonderwerpen: Een sterkere democratie, politieke en sociale normalisering, meer welzijn en een Turkije als wereldspeler. Ook zal het EU-toetredingsproces worden versneld.

“Ons doel is om alle etnische, sektarische en religieuze verschillen te omarmen op basis van universele principes. Het is een taak van de staat om de problemen van alle 77 miljoen inwoners op te lossen, zonder onderscheid te maken tussen Turken, Koerden, Arabieren, Circassians, Georgiërs, Abchaziërs, Bosniërs, Roma, Alevieten, Soennieten en leden van verschillende godsdiensten.” Daarnaast garandeert Erdogan om vastberaden door te gaan met het vredesproces om terrorisme te stoppen in het land en Koerden meer rechten te geven.

Er waren veel beroemdheden aanwezig in de zaal waar hij zijn programma bekendmaakte, waaronder Orhan Gencebay, Hande Yener, Bulent Ersoy, Alisan, Şahan Gökbakar, Mustafa Sandal, Metin Şentürk, Hülya Koçyiğit, Ece Erken, Kutsi, Zerrin Özer en Rıdvan Dilmen.

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl