Erdoğan over Barzani: ”We hebben ons vergist”

Door | Politiek

President Erdoğan reageerde op het onafhankelijkheidsreferendum van de Koerdische Autonome Regio (KAR). Hij liet weten dat ze zich vergist hebben in Barzani, de Koerdische president van de KAR.

Turkije heeft gereageerd op het onafhankelijkheidsreferendum met een grote militaire oefening aan de grenzen van de KAR met het Iraaks leger. Daadwerkelijke acties zijn er nog niet.

Er waren geruchten dat de grens met het noorden van Irak was gesloten, maar dat werd al snel ontkend door de Turkse overheid. Iran sloot een dag voor het referendum het luchtruim voor vluchten uit de KAR.

”Zodra we sancties invoeren zul je in je eentje staan. Het moment dat we de kraan dichtdraaien, is het gedaan met je. Alle inkomsten verdwijnen dan. Ze zullen niets te eten hebben. We hebben tot het laatste moment verwacht dat Barzani niet een dergelijke fout zou maken. We hebben ons vergist. Dit is ook een verraad aan ons land. Van economische sancties tot militaire acties, alles staat open”, zei de Turkse president tegen Turkse media.

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...