Erdoğan: “Stemmen aan CHP dankzij FETÖ”

Turks.nl Redactie

President Erdoğan deed midden in de nacht zijn bekende balkonspeech. Hij deed dat kort nadat de Turkse verkiezingsraad hem tot winnaar uitriep. Hij zei onder andere dat de grootste oppositiepartij CHP haar stemmen te danken heeft aan de terroristische sekte FETÖ.

Erdoğan sprak over hoe hij de sekteleden van FETÖ het land heeft uitgejaagd en dat ze allemaal zijn gevlucht naar de VS. “Als ik kijk naar de VS, zie ik dat de grootste oppositiepartij (dus CHP) veel stemmen heeft gekregen.”

“Jullie steunden me op 16 april (referendum grondwetswijziging, red.) en nu steunen jullie me alweer, op 24 juni.” ‘De keuze van de eeuw’, noemt Erdoğan zijn winst.

Tegelijkertijd zei Erdoğan ook dat zijn winst de winst is van alle 81 miljoen Turken.

Verenigde Staten van Amerika

In de Turkse verkiezingen in de VS gingen de meeste stemmen zoals gewoonlijk naar de grootste oppositiepartij CHP. De PKK-gelieerde HDP werd de tweede grootste partij.

De regerende AK Partij werd de derde grootste partij, gevolgd door IYI Partij, de nieuw opgerichte partij die door de AK Partij hoek wordt beschuldigd banden te hebben met de terroristische sekte FETÖ.