Erdogan verklaart de oorlog tegen social media & Netflix

Turks.nl Redactie

Een beledigend bericht richting zijn dochter is de laatste druppel. De Turkse president Erdogan is helemaal klaar met online media.

Een twitteraar plaatste een schandalige reactie onder een nieuwsbericht dat Erdogan’s dochter Esra is bevallen van een zoon. De AK Partij en leden van alle oppositiepartijen reageerden met afschuw. De twitteraar is ondertussen aangehouden.

Vandaag kondigde de president aan dat ze in strijd zullen gaan met social media. “Begrijpen jullie nu waarom we zo tegen YouTube, Twitter en Netflix zijn? Dit soort online media passen niet bij ons land en ons volk. We willen ze volledig verbieden of onder toezicht stellen. Het mag niet zo zijn dat de gebruikers vrij zijn om zich strafbaar te gedragen,” zijn de woorden van Erdogan letterlijk vertaald.

Luister zijn woorden hier:

Mensen op social media zijn verdeeld over zijn woorden: Veel aanhangers van de AK Partij en de MHP zijn het met hem eens. De voorzitter van MHP kondigde zelfs aan dat hij definitief stopt met social media. Tegenstanders van de regering reageren geschokt.

Meral Aksener, voorzitter van de oppositiepartij IYI Parti, reageerde sarcastisch. “Ik praat nıet meer met je als je Netflix sluit voordat ik Dark heb afgekeken,” zegt ze:

“Pas op, schrijft geeft hij nog een spoiler,” reageert CHP-voorzitter Kilicdaroglu:

De laatste tweet van Bahceli (MHP):