Erdoğan woedend na kritische politieke toespraak Feyzioglu

De Turkse premier Erdoğan reageerde zaterdag woedend op de toespraak van Metin Feyzioglu, voorzitter van de Turkse Orde van Advocaten.
Turks.nl Redactie

Feyzioglu sprak een uur lang tijdens de 146e verjaardag van de Raad van State (Danıştay). Tijdens zijn speech bekritiseerde hij de regering fel. Daarbij beschuldigde hij de regering ervan de slachtoffers van de aardbeving in 2011 in van niet genoeg heeft geholpen. Daarop onderbrak Erdogan zijn speech door Fevzioglu ‘onbeschoft’ te noemen: “Je liegt. Weet je wel wat we allemaal hebben gedaan in Van? Je houdt een politieke speech. Dat is respectloos.” riep hij. President Gül die naast hem zat probeerde de premier te kalmeren, maar dat was tevergeefs. Erdogan hekelde ook het feit dat de voorzitter van de Raad van State 25 minuten praatte, en Fevzioglu een uur.

Later in de dag bekritiseerde ook de Raad van State de speech van Fevzioglu, met name om de politieke inhoud ervan. Bij een ander bijeenkomst zei Erdogan dat zij vijf miljard hebben geïnvesteerd in Van na de aardbeving. Waaronder het aanleg van een compleet nieuwe stadsdeel voor mensen waarvan de huizen zijn beschadigd.

© Turks.nl

  • Loading...