‘Etnische zuivering in Palestina’

“Israël voert een etnische zuivering uit in Gaza, zonder rekening te houden met het internationaal recht en vrede”.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Dat zei Erdoğan dinsdag tijdens een toespraak in het parlement.

Erdoğan doelde er op dat Israël zijn bezit uitbreidt door Palestina volledig over te nemen “De grondrechten van de Palestijnen worden ontnomen, de Palestijnen hebben uiterst het recht om te strijden tegen de etnische zuivering en verovering. De westerse landen kunnen niet zeggen dat het gaat om ‘zelfverdediging’. De Israëlische staat voert een terreurbeleid in het midden-oosten”.

Ook heeft de Turkse premier kritiek op de houding van de VN: “We kunnen niet wachten op de VN, als we moeten sterven, dan gebeurt dat.” Erdoğan haalde fel uit naar internationale hulp- en vredesorganisaties: “Er zijn 115 doden en 900 gewonden. Er worden baby’s gedood. Waar blijven jullie? Al wordt Palestina helemaal alleen gelaten, zullen wij dat niet doen. Op een dag zal Israël de moord op onschuldigen moeten verantwoorden”

Geen oorlogsintenties
Erdoğan voegde er aan toe dat Turkije geen oorlogsintenties heeft, maar verder zal gaan met het ontwikkelen van militaire middelen: “Om te leven in vrede en onafhankelijkheid zijn we voorbereid op alle mogelijkheden. We zullen op de sterkste wijze gereed zijn voor oorlog om de vrede te behouden”, aldus Erdoğan.

© Turks.nl

  • Loading...