Koerdische parlementariër faket aanhouding

Turks.nl Redactie
Total
Shares

HDP-parlementariër Pervin Buldan heeft gelogen over dat ze is aangehouden door de politie.

Buldan plaatste het bericht op twitter dat ze is opgepakt door de politie, maar uiteindeijk bleek dat ze vrijwillig naar de politie was gestapt om een verklaring af te leggen. Na haar verklaring mocht ze weer naar huis.

Dat blijkt uit een verklaring van de politie. Er was een bevel om haar naar het politiebureau te laten komen, vanwege een onderzoek, maar ze zou zelf gekomen zijn. Van een aanhouding zou geen sprake zijn. Inmiddels is ze weer thuis.

Buldan wordt verdacht van het verheerlijken van een misdadiger en de misdaad en het maken van terreurpropaganda, doelend op de PKK. Tijdens meerdere toespraken liet ze weten dat ze zal strijden voor een onafhankelijke Koerdistan. Ze kreeg eerder ook kritiek toen ze aanwezig was op een herdenking van een PKK-terrorist.

Buldan is vice-voorzitter in het Turks parlement.

You May Also Like

Dit is de nieuwe Turkse grondwet

Eerder was bekend geworden dat de regerende AKP samen met de nationalistische MHP een akkoord had bereikt over het presidentieel systeem voor Erdoğan. Nu is er een officieel voorstel ingediend…

Verkiezingen 2015: Dit moet je weten

De verkiezingen zijn voorbij. Wij hebben een samenvatting gemaakt van de dingen die je moet weten. De verkiezingIn totaal hebben 47.2 miljoen mensen hun stem uitgebracht. Dat komt neer op…