Man geliquideerd en opgehangen aan elektriciteitsmast, want stemt op Erdoğan

Turks.nl Redactie

Het levenloze lichaam van een man in Doğubayazıt, Ağrı, is gevonden terwijl hij hing aan een elektriciteitsmast.

Het lichaam werd gevonden aan een elektriciteitsmast in de buurt van het dorp Yanyurt. Dorpelingen die hem vonden waarschuwden direct de gendarmerie.

De de man is door zijn hoofd geschoten en is zijn levenloze lichaam vastgebonden aan een elektriciteitsmast. Het gaat om Mevlüt B., de eigenaar van een lokaal winkeltje.

Volgens het onderzoek is hij geliquideerd door de separatistische terreurbeweging PKK, omdat hij gestemd zou hebben op president Erdoğan bij de presidentsverkiezingen afgelopen zondag.

EDIT

Het gouvernoraat van de provincie Ağrı heeft in een officiële verklaring aangegeven dat de dood van een andere man, Feyzi E., op dezelfde dag in dezelfde regio niet het werk is van de PKK, maar dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Er gingen namelijk geruchten dat ook die man was geliquideerd door de PKK. Daarmee bevestigt het gouvernoraat dat Mevlüt B., wel degelijk is geliquideerd door de PKK.

PKK dreiging

Turken en Koerden in het zuidoosten van Turkije lopen het risico te worden geliquideerd als ze niet stemmen op de HDP, een politieke partij gelieerd aan de terroristische organisatie.

Om die reden werden stembussen in de regio verplaatst naar grotere gebieden, zodat niet makkelijk kon worden opgemaakt welke mensen niet stemden op de HDP. PKK doet elke verkiezingen dan ook een oproep op HDP te stemmen.