‘Matennaaier’ Öztürk zet Farid Azarkan uit Denk

Turks.nl Redactie

Het bestuur van Denk (lees: Selçuk Öztürk) heeft Farid Azarkan per direct uit de partij gezet. Dat laat de partij weten in een persbericht.

Het persbericht zit vol met vergaande aantijgingen aan het adres van Azarkan. Zo ziet de partij hem als een ‘rebel’ omdat hij samen met Tunahan Kuzu naar Istanbul reisde en Öztürk niet meenam. Dat wordt door het bestuur gezien als ‘openlijke rebellie’. Verder is het zijn schuld dat een klacht van een vrouwelijke lid van de partij niet goed is afgehandeld.

Azarkan zou verder meerdere medewerkers van Denk hebben ‘geintimideerd’. Wat dat precies inhoudt, wordt niet duidelijk in het persbericht. Nu Azarkan uit de partij is gezet, moet de rust in de partij terugkeren, aldus het bericht.

Social mediakanalen van Denk stromen ondertussen vol met kritiek richting Öztürk. De achterban van Denk stemde vooral op Tunahan Kuzu (129.025 stemmen) en op Farid Azarkan (61.876 stemmen). Öztürk kreeg er slechts 10.367, wat eigenlijk lang niet genoeg is voor een zetel in de kamer.

Ondertussen heeft Kuzu gereageerd. Hij staat achter Azarkan.

Het persbericht: