Mogelijk afschaffing onschendbaarheid BDP-politici

Door | Politiek

Dat zei premier Erdogan maandagavond tijdens een persverklaring.

De afgelopen maanden waren er vele discussies in de Turkse politiek betreft de onschendbaarheid van pro-PKK parlementariers van de partij BDP. De partijleden waren vaak slaags met de politie, gooiden met stenen naar ze, of riepen groepen mensen op tot opstand en geweld te gebruiken tegen veiligheidsdiensten. In augustus lekten er ook beelden uit van enkele politici die in volle vreugde terroristen van de PKK ontmoetten.

Vele van de BDP’ers hebben al terreurzaken lopen wegens propaganda en steun aan de terreurorganisatie PKK of zijn veroordeeld tot celstraffen. Zij zullen de straffen uitzitten wanneer zij niet worden herkozen, of wanneer een meerderheid van het parlement instemt om de onschendbaarheid op te heffen, wat tot nu toe nog niet is gebeurd.

Erdoğan
Tijdens een persverklaring vroeg een journalist over de onschendbaarheid van de BDP’ers. “We zullen stappen nemen wanneer het gaat om terrorisme. Een parlementarier moet letten op zijn gedrag. Het is niet gepast wanneer een parlementslid oproept tot geweld en zich opstelt als een vertegenwoordiger van een terreurorganisatie. Ze mogen zich niet schuilen achter de onschendbaarheid”, aldus Erdoğan.

© Turks.nl

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...