Nu ook een privévliegtuig voor Diyanet-hoofd

Door | Politiek

Erdogan geeft daarbij de Paus als voorbeeld.

“Naar het Vaticaan wordt niet gekeken. Hun geestelijke leider heeft een privévliegtuig. Wij zijn toch niet zomaar een land?”, zegt hij.

Erdogan is het duidelijk niet eens met alle commotie dat is ontstaan rondom de dure aankopen voor de Diyanet. President Erdogan geeft aan dat hij in gesprek zal gaan met minister Davutoglu om de kwestie rondom het vliegtuig tot een goed einde te brengen.

Eerder ontstond ophef, toen bekend werd dat de Diyanet een bepantserde Mercedes S500 zou kopen voor de voorzitter. Het zou een miljoen lira kosten dat betaald zou worden met belastinggeld. De oppositie vond het onnodig dat er zoveel geld wordt besteed door een geestelijke leider aan luxe. De Diyanet zag toen af van de aankoop.

Ondanks deze kritiek gaf president Erdogan de Mercedes S500 toch cadeau. Het ziet er naar uit dat het hoofd van de Diyanet naast de luxe Mercedes nu ook een eigen vliegtuig tot zijn beschikking zal krijgen, omdat hij ‘niet minder is als de Paus in Vaticaanstad en dezelfde behandeling dient te krijgen’.

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...