Ophef na omhelzing burgemeesters AKP en CHP

Turks.nl Redactie

Er is ophef ontstaan na een foto van de omhelzing van een AKP-burgemeester en een CHP-burgemeester, meldt Ensonhaber.com.

Mustafa Tuna, die onlangs Melih Gökçek, verving als burgemeester van Ankara nadat hij gedwongen werd om ontslag te nemen door de Turkse president, werd gefotografeerd met Alper Taşdelen. Laatsgenoemde is burgemeester van het district Çankaya in Ankara.

Tuna ontving de afgelopen dagen burgemeesters van de oppositiepartijen. De burgemeesters omhelsden elkaar bij de ontmoeting en dat werd gefotografeerd.

AK Parti ve CHP'li belediye başkanı sarıldı, tepki geldi

Niet iedereen kon dat waarderen. De regerende islamistisch-conservatieve AK Partij en de seculiere oppositiepartij CHP staan lijnrecht tegenoverelkaar in de politiek.

Aşur Cem Tağluk, gemeenteraadslid namens CHP in de gemeenteraad van Çankaya, liet weten boos te zijn naar aanleiding van de foto.

”Hij omhelst de burgemeester die dankzij een groot spel de gemeente heeft overgenomen, moet hier niet geen prijs voor betaald worden?”, schrijft Tağluk op Facebook. Het bericht is niet openbaar gedeeld.

AK Parti ve CHP'li belediye başkanı sarıldı, tepki geldi