Parlement voert nieuwe onderwijssysteem in

Door | Politiek


De wet houdt onder andere in dat de leerplicht wordt uitgebreid naar 12 jaar. voorheen was dit 8 jaar. Ook wordt er meer aandacht gegeven aan digitaal leermateriaal (Het FATIH-project). Binnen enkele jaren krijgen alle basisscholieren een tablet computer met internettoegang.

Kritiek
De afgelopen weken waren er vele ruzies tussen de Ak Partij en de oppositiepartij CHP, waarbij parlementsleden elkaar zelfs te lijf gingen. De CHP, die bekend staat als pro-laïcist, heeft vooral kritiek op dat  kinderen vanaf 11 jaar naar een Islamitische school kunnen gaan. Vroeger was dit 15. Ook worden de Islamitische middelbare scholen weer toegestaan.

Leerlingen op de baisschool kunnen nu ook de Islam als keuzevak hebben, critici zeggen dat dit zal zorgen voor ‘sociale druk’, en dat elke leerling sociaal gedwongen zal worden om te participeren aan de lessen.

Kemal Kilicdaroglu, de leider van de CHP zegt dat ze zullen stappen naar het constitutionele hof indien de wet wordt goedgekeurd door president Abdullah Gül, met hoop dat de wet wordt verworpen door het hof.

© Turks.nl

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...

Nesrin Cavadzade bevestigt berichten over La Casa De Papel

Er is een zeer grote kans dat de populaire serie La Casa De...

Montenegro biedt Burak Özçivit staatsburgerschap aan

De voorzitter van de Montegrijnse Hoge Raad heeft de...