‘PKK en HDP zijn tegen vrede’

Noch de terroristische PKK als de ‘politieke tak’ HDP zijn blij met vrede. Dat zei president Erdogan tegen journalisten.
Turks.nl Redactie

“De inwoners in het oosten van Turkije zijn tevreden met het proces, maar de PKK niet. Ook hun politieke tak, de HDP, is ontevreden. Want zij hebben de Koerdische kwestie altijd misbruikt als middel van onderhandeling en dat willen zij behouden”, aldus Erdogan.

Volgens de president zou zelfs Abdullah Öcalan, de gevangen oprichter van de PKK, ontevreden zijn met de houding van de PKK en HDP. Öcalan waarschuwde de partijen om geen schade te brengen aan het proces.

De aanslagen die in de afgelopen weken zijn gepleegd door Koerdische militanten zijn dan ook een uiting van de houding van de PKK, vindt Erdogan. In Bingöl werden twee hooggeplaatste politieagenten om het leven gebracht, gevolgd door aanslagen op militaire bases in Hakkari. Zaterdag werden drie militairen doodgeschoten in Yüksekova Erdogan: “Al deze aanvallen zijn pogingen om het proces tegen te houden. De PKK wilt geen vrede in Turkije. Dat is duidelijk”.

Turks.nl