Premier Binali Yıldırım: “Als Ezhel vervolgd wordt, moet Seda Sayan ook vervolgd worden”

Turks.nl Redactie

Premier Binali Yıldırım, de laatste premier van Turkije, was te gast bij het programma van internetberoemdheid Oğuzhan Uğur op YouTube.

Uğur stelde scherpe vragen aan de premier. Een van de meest spraakmakende vragen was dan ook de arrestatie van de bekende rapper Ezhel.

Ezhel is een bekende rapper en erg populair onder jongeren. Eind vorige maand werd hij gearresteerd vanwege het verheerlijken van drugsgebruik in zijn songteksten. Hij moet zijn proces in gevangenschap afwachten. Onlangs kreeg hij te horen dat er 10 jaar cel wordt geëist tegen hem, de maximum straf.

Oğuzhan Uğur vergeleek de kwestie met een liedje genaamd ‘Vururam Seni’ (Ik schiet je) gezongen door zangeres Seda Sayan. Hij vroeg of er niet met een dubbele maat werd gemeten als Ezhel wel vervolgd werd, maar Seda Sayan niet.

Yıldırım reageerde: “Zelf ken ik de zaak niet, maar op basis van wat jij zegt, zou Seda Sayan inderdaad ook vervolgd moeten worden. Er moet niet met een dubbele maat worden gemeten.

Check het volledige programma hier:

Er zijn meerdere gasten geweest bij het programma. Eerder waren presidentskandidaten Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu en Doğu Perinçek te gast. Muharrem Ince komt nog, laat de populaire YouTuber weten.