President Erdoğan: ”We gaan een officiële ambassade openen in Oost-Jeruzalem”

By | Politiek

President en AKP-voorzitter Erdoğan sprak op het congres van de regerende AK Partij in Karaman. Daar deed hij belangrijkte uitspraken.

Eerder maakte de Amerikaanse president Donald Trump bekend Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël. Wereldwijd wordt Tel Aviv gezien als Israëlische hoofdstad. Als reactie hierop werd de Organisatie voor Islamitische Samenwerking bijeengeroepen door de Turkse president voor een buitengewone vergadering in Istanbul.

Uit deze ‘Jeruzalem-top’ kwam de erkenning van Oost-Jeruzalem als hoofdstad van Palestina. De Turkse oppositie riep op het Turkse consulaat in Oost-Jeruzalem te ‘upgraden’ naar een ambassade. Erdoğan gaf aan in Karaman dit te zullen doen.

”Turkije heeft de smerige plannen in de regio verstoord en de stichting van een terreurstaat voorkomen. Hij zegt dat daar de hoofdstad van Palestina moet worden uitgeroepen. Wij hebben dat allang gedaan. Omdat het onder bezetting is, kunnen we daar onze ambassade niet openen. Onze consul-generaal wordt als ambassadeur vertegenwoordigd. Wij hebben dit informeel al gedaan. Wij zullen nu ook officieel onze ambassade daar openen, die dagen zijn nabij”, zei de Turkse president.

 • Tarkan koopt huis voor zijn dochter

  Tarkan heeft een nieuw huis gekocht in Istanbul voor zijn...

  Harvard-academicus de mist in bij eerste vraag

  Een Turkse academicus die werkt als onderzoeker bij...

  Sibel Kekilli: ik word gediscrimineerd

  Na Özil, klaagt ook de bekende Duits-Turkse actrice Sibel...

  Zware straf voor Canan Karatay

  De bekende Turkse dokter Canan Karatay wordt gestraft om...

  Nederlandse actrice is nieuwe gezicht Turkish Airlines

  In de nabije toekomst zien we een Nederlandse naam als het...

  Ceceli geboycot door Turkse media

  De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...