Scherpe kritiek Turkije op militaire coup Egypte

Door | Politiek

“Waar dan ook op aarde, staatsgrepen die worden gepleegd tegen welke regering dan ook die met een verkiezing aan macht is gekomen is tegen het volk, tegen de toekomst en tegen de democratie.”  Ook had Erdogan kritiek op ‘het westen’ omdat de toestand in Egypte niet wordt erkend als militaire coup. Hij feliciteerde de Afrikaanse Unie voor het schorsen van Egypte.

Turkije
Erdogan vergelijkt de situatie in Egypte met de staatsgrepen in Turkije. “Wij hebben zware verliezen geleden door staatsgrepen, maar uiteindelijk zijn de coupplegers voor de rechter gesleept. Hier moeten de coupplegers in Egypte voorbeeld van nemen.”

Westen
Erdogan was opnieuw kritisch over de houding van ‘het westen’ die de ingreep in Egypte niet erkent als een militaire staatsgreep: “Het westen was toch voor democratie? Zij strijden toch voor het toepassen van democratie in deze landen? Dit is een test om eerlijkheid. En het westen heeft opnieuw gefaald bij deze test.”

“Een democratische staatsgreep bestaat niet. Net zoals dat leven en dood tegenpolen zijn van elkaar, bestaat een ‘democratische coup’, of een ‘goede coup’ niet.”, aldus Erdogan. 

© Turks.nl

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...

Nesrin Cavadzade bevestigt berichten over La Casa De Papel

Er is een zeer grote kans dat de populaire serie La Casa De...

Montenegro biedt Burak Özçivit staatsburgerschap aan

De voorzitter van de Montegrijnse Hoge Raad heeft de...