Oppositie MHP voert hervormingen door

Door | Politiek

Het congres om de statuten te wijzigen werd georganiseerd door de delegatie die door de rechter was aangesteld. De partijtop verklaarde het congres onwettig. De benodigde absolute meerderheid werd behaald, melden verschillende Turkse media. Opmerkelijk genoeg waren er drie verklaringen over het aantal handtekeningen.

De delegatie verklaarde dat er 752 handtekeningen waren ingediend, de notaris verklaarde dat er 657 handtekeningen verzameld waren en de partijtop verklaarde dat er 495 handtekeningen ingediend waren. Morgen worden de cijfers bekrachtigd door de notaris. 13 artikelen uit de statuten zijn hiermee gewijzigd. Op 10 juli zullen de verkiezingen worden gehouden. Meral Aksener wordt gezien als de grootste kanshebber op het voorzitterschap. Naast het nieuws dat er vervroegde verkiezingen kunnen worden gehouden, kunnen ook MHP’ers die uit de partij werden gezet omdat ze de oppositie steunden terugkeren naar hun partij.

Er is enorm veel onduidelijkheid en verwarring door constante tegenstrijdige uitspraken omtrent het proces om nieuwe verkiezingen te houden. Zo liet voorzitterskandidaat Sinan Ogan weten dat hij alleen bekend was met de wijziging van enkel één artikel.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...