Turkije blij met overwinning Obama

De Turkse staatstop is blij met de overwinning van Obama als president van de Verenigde Staten.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Dat blijkt uit de felicitaties van president Abdullah Gül, premier Erdoğan en oppositieleider Kemal Kılıçdaroğlu.

President Abdullah Gül stuurde Obama een open felicitatiebrief die hij begon met “Geachte president, beste vriend”. In de brief benadrukte hij de goede banden tussen de VS en Turkije nog sterker zullen worden, en dat deze banden zullen bijdragen aan de vrede in de Balkan, Azië, Noord-Afrika en Caucasus. Hij sloot zijn brief af met beste wensen voor familie Obama en de inwoners van de Verenigde Staten.

Erdoğan feliciteerde Obama met de volgende woorden: “In de periode van Obama zijn de banden tussen de twee landen uitgegroeid van ‘strategisch partnerschap’ tot ‘modelpartnerschap’. Ik feliciteer de president namens mezelf en mijn land.”

Ook de leider van de oppositiepartij CHP, Kemal Kılıçdaroğlu, feliciteerde Obama door middel van een open brief: “Wij, als de toekomstige regering van Turkije, hopen dat de relaties tussen Turkije en VS in alle wederzijdse respect en gemeenschappelijke belangen door zullen gaan. Ik hoop dat uw tweede ambtstermijn zal bijdragen aan de wereldvrede en stabiliteit” aldus Kılıçdaroğlu.

Devlet Bahçeli, leider van de oppositiepartij MHP heeft nog niet gesproken over de overwinning van Obama.

© Turks.nl 

  • Loading...