Turkije blij met overwinning Obama

Door | Politiek

Dat blijkt uit de felicitaties van president Abdullah Gül, premier Erdoğan en oppositieleider Kemal Kılıçdaroğlu.

President Abdullah Gül stuurde Obama een open felicitatiebrief die hij begon met “Geachte president, beste vriend”. In de brief benadrukte hij de goede banden tussen de VS en Turkije nog sterker zullen worden, en dat deze banden zullen bijdragen aan de vrede in de Balkan, Azië, Noord-Afrika en Caucasus. Hij sloot zijn brief af met beste wensen voor familie Obama en de inwoners van de Verenigde Staten.

Erdoğan feliciteerde Obama met de volgende woorden: “In de periode van Obama zijn de banden tussen de twee landen uitgegroeid van ‘strategisch partnerschap’ tot ‘modelpartnerschap’. Ik feliciteer de president namens mezelf en mijn land.”

Ook de leider van de oppositiepartij CHP, Kemal Kılıçdaroğlu, feliciteerde Obama door middel van een open brief: “Wij, als de toekomstige regering van Turkije, hopen dat de relaties tussen Turkije en VS in alle wederzijdse respect en gemeenschappelijke belangen door zullen gaan. Ik hoop dat uw tweede ambtstermijn zal bijdragen aan de wereldvrede en stabiliteit” aldus Kılıçdaroğlu.

Devlet Bahçeli, leider van de oppositiepartij MHP heeft nog niet gesproken over de overwinning van Obama.

© Turks.nl 

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...