Turkije & Israël tekenen akkoord voor herstel banden

De Turkse en Israëlische regeringen hebben een belangrijke stap gezet in de richting van het herstellen van de banden tussen de twee landen.
Turks.nl Redactie

Bij een ontmoeting in Zwitserland zijn de twee rivaliserende landen tot een principeakkoord gekomen. Daarin is opgenomen dat Israël in totaal 20 miljoen dollar betaalt aan de nabestaanden van de slachtoffers op Mavi Marmara. 

Begin deze week had president Erdogan al gemeld dat het herstellen van de banden tussen de twee landen positief zal uitpakken voor de regio. 

Het Turkse ministerie van buitenlandse zaken bevestigt het bericht: er is nog geen sprake van definitief akkoord, maar in zeer korte tijd zal het worden afgerond, aldus een bron uit de ministerie volgens ntv.com.tr.

In ruil voor 20 miljoen voor de slachtoffers stopt Turkije met het vervolgen van de betrokken militairen bij de aanval op Mavi Marmara. Verder zullen de diplomatieke banden weer worden hersteld en zullen de landen praten over het aanleggen van een gasleiding vanuit Israël naar Turkije.

  • Loading...