Turkije waarschuwt VS en Rusland

Turks.nl Redactie
Total
875
Shares

De Turkse ministerie voor buitenlandse zaken heeft de VS en Rusland gewaarschuwd om uit te buurt te blijven van de Turkse grens met Syrië en Irak.

Dat laat de ministerie weten op haar website.

Turkije bestookt sinds enkele dagen posities van de YPG en PYD, die een broednest vormen voor de terreurorganisatie PKK. Veel aanslagen in Turkije worden in kampen over de grens gecoördineerd, iets waar de Turkse overheid genoeg van heeft. Het gaat om kampen van de YPG en de PYD.

De Verenigde Staten liet weten oneens te zijn met de actie van Turkije: zij zouden hier niet van zijn geïnformeerd. Dit wordt tegengesproken door de Turkse autoriteiten. “Ons besluit om hard te reageren op de aanvallen van de terreurorganisatie vanaf het noorden van Syrië en Irak is overgebracht aan de anti-IS coalitie. Wij hebben gewaarschuwd dat zij op afstand moeten blijven van posities en trainingskampen die zich bevinden binnen een afstand van 30 kilometer van de Turkse grens,” staat in een verklaring. Dit is zowel gecommuniceerd met de Verenigde staten als Rusland, wordt verder vermeld. De verklaring is hier te lezen.

  • Loading...