Turkse oppositie reageert keihard op besluit Nederland

Turks.nl Redactie

Kemal Kılıçdaroğlu, voorzitter van de grootste oppositiepartij CHP, heeft hard uitgehaald naar Nederland als reactie op het besluit van het Nederlands kabinet om Çavuşoğlu niet in Nederland toe te laten.

”Het is ons recht om sancties te heffen tegen Nederland”, aldus Kılıçdaroğlu. Het bestuur van CHP heeft alle buitenlandse campagnes per direct geannuleerd.

Verder zegt Kılıçdaroğlu over het besluit: ”Dit is absoluut niet goed. Degenen die de democratie verdedigen kunnen zoiets niet doen. Je kunt niet zeggen dat je een demokraat bent en de toestemming om te landen voor een minister annuleren. Dit vinden wij niet goed, dit is verkeerd”.

Tekin Bingöl, vicevoorzitter van CHP, meldde aan CNN Türk dat Kılıçdaroğlu niet zal gaan naar Berlijn voor een campagne. Alle andere partijprogramma’s in het buitenland voor een campagne over het referendum zijn per direct geannuleerd door het partijbestuur.

Eerder weigerde oud-voorzitter van de partij en huidig parlementariër van CHP, Deniz Baykal, campagne te voeren in Duitsland. Dit deed hij na de houding van de Duitsers om Çavuşoğlu geen campagne te laten voeren.