Turkse vicepremier: ”Om ervaring op te doen met drugsbestrijding heb ik Narcos gekeken”

Turks.nl Redactie

Vicepremier Recep Akdağ ging naar Spanje en ontmoette Turken aldaar. Dat melden Turkse media.

Akdağ nam deel aan een vergadering van de Wereld Gezondheidsorganisatie in Madrid voor niet-besmetbare ziektes. Daarnaast kwam hij bijeen met Ömer Önhon, de Turkse ambassadeur in Madrid en Turkse Spanjaarden.

”Buiten de separatisten van de PKK en FETÖ-sekteleden moeten jullie hier allemaal verenigingen oprichten”, zei de vicepremier.

Ook vertelde Akdağ over de vooruitgang van de gezondheidssector in Turkije. ”In Turkije wordt gemiddeld 500 dollar per persoon uitgegeven aan gezondheidszorg. Hiervan wordt 100 dollar door de persoon zelf betaalt, de staat vergoedt het resterende bedrag van 400 dollar. In sommige Europese landen wordt er per persoon gemiddeld 2.300 dollar uitgegeven aan gezondheidszorg. Maar onze zorg en hun zorg is zo wat hetzelfde. Als we ons systeem uitleggen, raken ze versteld.”

Akdağ was lange tijd minister van Gezonheidszorg in Turkije.

Narcos

Akdağ liet weten dat hij verantwoordelijk is voor de drugsbestrijding. ”Om een beetje ervaring op te doen, heb ik drie seizoenen van Narcos binnen korte tijd bekeken. Hiervoor bleef ik tot 4 uur ‘s nachts wakker”, vertelde hij grappend aan de Turkse Spanjaarden.

  • Loading...