VIDEO: Gevecht in Turks parlement

By | Politiek

In het Turks parlement wordt het budget voor 2018 besproken. Bij de besprekingen werd een gevecht voorkomen, voordat het uit de hand liep.

Vandaag wordt het budget voor de kantoren van de president, premier en de parlementsvoorzitter en de aan hen gelieerde organisaties besproken.

Alim Tunç van de regerende AK Partij kreeg flinke ruzie met Özgür Özel van de rivaliserende CHP. De ruzie werd opgenomen door Meclis TV, het tv-kanaal van het parlement. Normaliter worden dergelijke beelden gecensureerd, maar omdat een daadwerkelijk gevecht werd voorkomen, zijn de beelden toch uitgezonden.

De ruzie begon om de telefoonopname van Ali Şeker (CHP). Hij neemt de besprekingen live op met zijn telefoon. Ali Aydın (AK Partij) werd hier boos om, omdat de besprekingen al worden opgenomen door Meclis TV. Aydın vroeg Şeker te stoppen met de telefoonopname.

Hierop beweerde Özgür Özel (CHP) dat zijn partij ‘ongemanierd’ werd genoemd en wilde het woord om hierover te spreken. De parlementsvoorzitter weigerde hem echter te laten spreken, waarop de sfeer steeds grimmiger werd. Alim Tunç van de AK Partij riep: ”Denk je dat je alles weet?”, naar Özel.

Hierop reageerde Özel: ”Ik heb het contact met jou 5-6 maanden terug verbroken, want ik weet wat jij bent”. Hierop rende Alim Tunç richting de oppositierijen waar Özel zat en wilde met hem vechten.

Een daadwerkelijk gevecht werd voorkomen dankzij ingrijpen van parlementariërs van zowel de AK Partij als van de CHP.

 

 • Tarkan koopt huis voor zijn dochter

  Tarkan heeft een nieuw huis gekocht in Istanbul voor zijn...

  Harvard-academicus de mist in bij eerste vraag

  Een Turkse academicus die werkt als onderzoeker bij...

  Sibel Kekilli: ik word gediscrimineerd

  Na Özil, klaagt ook de bekende Duits-Turkse actrice Sibel...

  Zware straf voor Canan Karatay

  De bekende Turkse dokter Canan Karatay wordt gestraft om...

  Nederlandse actrice is nieuwe gezicht Turkish Airlines

  In de nabije toekomst zien we een Nederlandse naam als het...

  Ceceli geboycot door Turkse media

  De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...