Zware woorden oud-minister tegen Erdogan: ‘Chronische ziekte’

Door | Politiek

Çelik reageert op dat Erdogan voortdurend ‘buitenlandse krachten’ en ‘superieure machten’ de schuld geeft van alles wat er fout gaat in het land. “Alle negativiteit beargumenteren met ‘buitenlandse krachten’ of ‘superieure machten’, is een chronische ziekte van derde wereldlanden,” staat in een gepubliceerde tekst op zijn website.

“Alles wat goed is gegaan, hebben wij gedaan. Maar op het moment dat het verkeerd gaat, zijn het opeens de ‘buitenlandse geheime diensten’, ‘externe krachten en collaborateurs’ of ‘de interest rate lobby’ (faiz lobisi) en noem maar op. Als we op een bananenschil stappen en vallen, hebben de Amerikanen of de Engelsen het vast gedaan,” reageert hij gefrustreerd.

“Natuurlijk hebben wij vijanden en natuurlijk gaat het soms fout daardoor. Maar als we dezelfde fout telkens opnieuw maken, moeten wij onszelf beschuldigen en niet een ander” vindt Çelik. “Terwijl we als AK Partij veel hebben veranderd, lijden we de afgelopen jaren aan de ‘complottheorie-ziekte’ van derde wereldlanden,” voegt hij eraan toe.

Al langer gaat het gerucht dat meerdere AKP-oprichters als Çelik, Gül en Arınç oplopend kritiek hebben op de president. Sommige Turkse kranten speculeren zelfs dat een partij opgericht kan worden door AKP-dissidenten.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...