Turkse koffie gezond voor kinderen

Velen van ons zijn opgegroeid met de gedachte dat koffiedrinken slecht is voor kinderen. De Turkse internist en cardioloog Prof. Dr. Canan Karatay geeft in een interview aan dat kinderen onbeperkt Turkse koffie (zonder suiker) kunnen drinken.
Redactie

Volgens Karatay is Turkse koffie een ‘zeer krachtig antioxidant’. Turkse koffie zou een opwekkend effect hebben. Kinderen mogen onbeperkt Turkse koffie drinken, maar dan wel zonder suiker.

In het interview, dat gaat over voeding & kinderen, geeft de arts nog enkele tips en adviezen. Zo geeft ze aan dat het belangrijk is dat kinderen gezonde en biologische voedingsmiddelen eten.

In Turkije zijn olijven, olijfolie, hazelnoten en pistachenoten goed verkrijgbaar. “We moeten onze kinderen aan deze voedingsmiddelen laten wennen. Ze moeten biologische eieren inclusief het eigeel en vet biologisch lamsvlees eten,” licht Karatay toe. Ze adviseert kinderen voldoende hazelnoten en pistachenoten te eten. “Deze noten bevatten biologische koolhydraten, vetten, proteïnen, mineralen en vitaminen. “