De beste plekken in Istanbul voor Turkse koffie

Een kop Turkse koffie herinnert men zich 40 jaar lang met waardering, zegt een Turkse gezegde. Je moet dan ook in Istanbul zijn om de meest onvergetelijke kopjes Turkse koffie te drinken.
Turks.nl Redactie

Maar waar in Istanbul? Een lijst met 11 speciale plekken voor een kopje Turkse koffie.

Bebek Kahve
Wanneer je hebt gewandeld door Bebek en een boek hebt gelezen in het park dat een uitzicht heeft over de zee is het tijd voor een kopje koffie bij ‘Bebek Kahve’.
bebek kahve listelist

Çınaraltı Çay Bahçesi
Thee of koffie, beide zijn heerlijk bij de Çınaraltı Çay Bahçesi. Tip: Koop Simit of andere Turkse gebakjes van de bakkerij dat naast het café ligt, en geniet van het uitzicht.

cinaralti cay bahcesi listelist

Çorlulu Ali Paşa Medresesi
De combinatie van Turkse koffie en waterpijp. Deze ‘madrasah’ is vooral in trek bij studenten.

 

corlulu listelist

Latife
Tijdens een wandeling van Tünel naar Galata kom je dit kleine, sfeervolle cafeetje tegen.

latife listelist

Mandabatmaz
Als je gaat voor de smaak, moet je naar Mandabatmaz. Het is bijna onmogelijk om een zitplaats te vinden bij dit bekende koffiehuis dat ligt in Beyoğlu.
mandabatmaz listelist

Niyazi Bey’in Türk Kahvesi
‘De Turkse koffie van deheer Niyazi’ luidt de naam van dit koffiehuis. Een must-visit wanneer je in de buurt bent van de wijk Kadıköy van Istanbul.

Niyazi Beyin Turk Kahvesi listelist

Okkalı Kahve
‘De sterke koffie’, is het vertaald. Net zoals de naam het zegt, voel je de koffiedik aan je tanden wanneer je een slokje neemt. En vergeet niet om van de thuisgemaakte tiramisu of een Turks worteltoetje (havuç tatlısı) te nemen.

okkali listelist

Pierre Loti
Het mooiste uitzicht over de Gouden Hoorn. Misschien niet de plek voor de beste koffie, maar wel voor de sfeer.
pierreloti listelist

Sade Kahve
Vlakbij het Kasteel van Roemelië. De Turkse koffie wordt hier bereid op houtskool, wat de ‘klassieke’ smaak geeft aan de koffie.
sade kahve listelist

Şark Kahvesi
Koffie drinken in een historisch gebouw in de Bazaar van Istanbul. De koffie dat een volle smaak heeft wordt bereid op verwarmd zand.
sark kahvesi listelist

Tarihi Bağdat Kuru Kahvecisi
‘De historische Bagdad-koffiehuis’. Gelegen aan de Bağdat Caddesi, vertaald ‘Bagdad-straat’. Hier wordt de koffie dagelijks, vers gemalen en is beschikbaar met smaken als mastiek, chocolade en met melk.

tarihi Bagdat Kuru Kahvecisi listelist