Trent loopt van Hoek van Holland naar Turkije

Trent Matthews, een 27-jarige Australiër, is bezig met een trektocht van 4.000 kilometer door Europa. Zijn tocht begon in Hoek van Holland en eindigt in Istanbul. Editie NL sprak met hem.

Matthews begon op 1 april met zijn trektocht en hoopt in november aan te komen in Istanbul. Hij wilt daarmee geld ophalen om een school te herbouwen in Nepal. Hij moet een afstand van 4.000 kilometer overbruggen.

Waarom van Nederland naar Turkije?

Matthews werkt al jaren samen met de Australische stichting THISWORLDEXISTS. Dit goede doel zet zich onder andere in voor de Palanchowk Bhagavati Women’s School in Nepal, die is verwoest in een aardbeving in 2015. Hij probeert 30.000 dollar op te halen, maar heeft nu pas 8.000 dollar opgehaald.

Starting in April I'm walking over 4000km across Europe to raise funds for the rebuilding of the Palanchowk Bhagavati…

Gepostet von Trent Matthews am Dienstag, 31. Januar 2017

Maar waarom van Hoek van Holland naar Istanboel? “Weinig mensen in Europa weten van de stichting af. Daarnaast staat Hoek van Holland bekend als een van de ‘ingangen’ van Europa, zeker vroeger in de tijd van handel en ontdekkingsreizen. Istanboel wordt gezien als het einde van Europa en het begin van Azië. Dus het is een symbolische tocht van west naar oost om vrede en eenheid te promoten, en om te laten zien hoe belangrijk het is dat we elkaar helpen.”

 Matthews is momenteel in het zuiden van Duitsland. Hij blijft de rivier, de Donau, volgen totdat hij in Boedapest is. Daarna gaat hij richting de bergen in Roemenië, om vervolgens via Bulgarije naar Turkije te gaan.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...