Dit zijn de organisaties van Gülen in Nederland

Door | Binnenland

De Turkse overheid is een offensief gestart tegen de Gülenbeweging. Daarbij zijn tienduizenden mensen ontslagen, geschorst of gearresteerd. Het offensief kwam na de couppoging op 15 juli, waarvan is bewezen dat het is uitgevoerd door legerofficieren die zijn opgegroeid in Gülen-internaten. De acties van de overheid worden unaniem gesteund door de Turkse oppositie.

Turkije adviseert landen, waar de Gülenbeweging actief is, om een stokje te steken voor de activiteiten van de organisatie. Turkse autoriteiten vinden dat zij gevaarlijk kunnen zijn in elk land, omdat ze veel invloed kunnen hebben binnen het overheidsapparaat. Meerdere landen volgen dit advies.

Gülen in Nederland
Volgens de staatspersbureau Anadolu zijn namen als Turan Yazir, Alaattin Erdal, Mehmet Cerit en Muzaffer Cetin de bestuurders van de Gülenbeweging in Nederland. Naast 10 onderwijsinstellingen, beheren zij internaten die zijn verspreid over het hele land.

Ook veel bekende ondernemersverenigingen als HOGIAF zijn eigendom van Gülenisten, staat in het overzicht. Media als Zaman Vandaag (Nederlands) en Zaman Hollanda (Turks) zijn overigens de spreekbuizen van de organisatie.

Gülen-organisaties in Nederland volgens persbureau Anadolu (Klik om het te vergroten):

0807b7722ec1b3445df744fd5b397e60_1.jpg

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...