PVV komt in actie tegen Turkse tekst op bord bij kinderboerderij

AvatarTurks.nl Redactie

De anti-islamitische PVV komt in actie tegen een groen waarschuwingsbord bij Kinderboerderij Het Weusthag, waar een kleine Turkse vertaling te lezen is. PVV-fractievoorzitter Jeanet Nijhof heeft er in de Hengelose gemeenteraad vragen over gesteld.

Het bord met de afbeelding van een geit vermeldt ‘niet voeren aub’ en daaronder in het klein een vertaling in het Turks. “Wellicht met de goede intenties geplaatst om dierenleed te voorkomen en dat vindt de PVV ook belangrijk. Maar om dan borden in het Turks te plaatsen, dat gaat de PVV veel te ver”, zegt Nijhof.

De PVV komt ook met een oplossing: “Wat de PVV betreft, zou er een universeel bord moeten komen met een beeltenis, dat voor iedereen, welke taal zij thuis ook spreken, duidelijk moet zijn! Dit in lijn met alle verbodsborden.”

Maar waarom staat er überhaupt een Turkse vertaling op het waarschuwingsbord? Beheerder Tijn Wijering van Het Weusthag zei eerder: “Er leven veel mensen van Turkse origine in de buurt. Zij voeren de dieren niet alleen omdat ze dat leuk vinden, maar het heeft ook te maken met hun geloof. Zij mogen namelijk geen voedsel verspillen. Wij willen ze er op wijzen dat het echt niet mag. Want de dieren worden er ziek van.”

Er is gekozen voor een Turkse tekst op de borden bij de ingang om te voorkomen dat met name oudere Turken die de Nederlandse taal niet machtig zijn de boodschap missen, verduidelijkt hij tegenover het AD: “Misschien kunnen sommige ouderen geen Nederlands lezen.”

  • -->
    -->