Turkse Amsterdammer heeft schijt

Sahin, eigenaar van koffietentje Favori in Amsterdam, verloor de koffietest van het AD. Dat kan hem echter helemaal niets schelen.
Turks.nl Redactie

“Sorry hoor, maar het boeit me echt niet” zegt hij. “Ik heb maar één graadmeter en dat is of mijn klanten tevreden zijn. Ik maak milde koffie, dat vinden mijn klanten het lekkerst. Weet je, als ik op de Horecava rondloop en de – volgens kenners – beste koffie proef, denk ik: veel te sterk, dat willen mijn klanten niet. Technisch is het misschien de beste koffie, maar de mensen willen iets anders.”

Het kopje koffie dat hij schonk werd volledig afgemaakt door het AD: “Bitter als gal en met de smaak van metaal. Dit kan niet goed zijn voor je maag. Aan de cappuccino dan maar? Slonzig kopje, het schuim vol bellen komt eroverheen. Waterige, vieze bijsmaak. Verschrikkelijk. En, eh, de espresso? Kunnen we die zonder maagzuurremmers bestellen? De gewone koffie in een kleiner kopje. Metaal, as en bitter. Waardeloos. Het rapportcijfer: 3,0.”

“Koffie drink ik zelf nauwelijks” zegt Sahin. Dat komt doordat hij jaren geleden ontdekte dat hij last had van hoge bloeddruk. “Ik maak me sindsdien ook veel minder druk, daarom doet het resultaat van jullie test me ook niet zo veel. Ik moet me rustig houden en dan pieker ik liever over de echt grote zaken in het leven. De toekomst van mijn gezin, de oorlog in Syrië en de verkiezingen in Turkije bijvoorbeeld.”

Het AD zegt daartegen wel dat Sahin heerlijke Turkse thee heeft.

  • Loading...