Wilders flipt op Turkije en roept op om banden te verbreken

Turks.nl Redactie

PVV-leider Geert Wilders is woedend. Hij wil de banden met Turkije verbreken. Reden daarvoor is een publicatie op de website van Diyanet, het Turkse presidium voor Religieuze Zaken.

Op de website van Diyanet is een categorie met de uitleg van islamitische termen. Bij ‘Nikâh‘ (vertaald: bruiloft) staat dat meisjes mogen trouwen als ze de puberteit hebben bereikt.

Een definitie van puberteit is als volgt uiteengezet: ‘Islamgeleerden hebben bepaald dat meisjes vanaf 9 jaar en jongens vanaf 12 jaar oud de puberteit in kunnen gaan. Als jongens en meisjes niet in hun puberteit komen, zijn ze vanaf hun 15e levensjaar geschikt voor het huwelijk. Dan zouden ze namelijk helder genoeg kunnen nadenken.’

Op social media werden deze twee definities neergezet als het bewijs dat Diyanet kindhuwelijken goedkeurt. Diyanet kwam al snel met een verklaring: ‘”Het is islamitisch niet geoorloofd om meisjes te huwen, die psychologisch en biologisch nog niet volwassen genoeg zijn. Ons presidium heeft huwelijken op die leeftijd nooit goedgekeurd en zal dat ook nooit doen.’

Diyanet liet ook weten dat kindbruiden nooit vanuit islamitisch oogpunt kunnen worden toegejuicht.

Wilders

PVV-leider Geert Wilders heeft de ophef ook meegekregen en werd woedend.

PVV wil de banden met Turkije verbreken, de Turkse ambassadeur wegsturen (die overigens bijna een jaar al niet meer in Nederland is) en alle moskeeën in Nederland gelieerd aan Diyanet sluiten.