Wilders woedend na bezoek politie aan Turkse moskee

Turks.nl Redactie

Een bezoek van de politie Haaksbergen aan de Turkse moskee Ertuğrul Gazi is niet goed gevallen bij de Partij van de Vrijheid. PVV Overijssel zegt ‘met afgrijzen’ kennis te hebben genomen van het nieuws. Wilders noemt het ‘de capitulatie van de politie’.

De politie-eenheid plaatste foto’s van een bezoek van een aantal agenten aan de moskee. ‘We hebben een rondleiding en een presentatie gekregen in de Ertugrul Gazi Moskee. Dit op uitnodiging van het moskeebestuur’, schrijft de politie.

Wij zien dat het bericht hieronder over het moskee-bezoek veel reacties oproept. Veel mensen vragen zich af of wij ook…

Posted by Politie Haaksbergen on Thursday, November 30, 2017

Reactie PVV Overijssel

De PVV Overijssel reageert vol afgrijzen. ”Wij willen dat de politie zich houdt aan haar eigen gedragscode en dus een neutrale uitstraling houdt. Daar past het poseren met predikers van een soldatenreligie absoluut niet bij”, aldus de partij”, meldt het Algemeen Dagblad.

Onder het Facebookbericht van de politie is massaal gereageerd. ‘Wij zien dat het bericht veel reacties oproept’, aldus de politie. ‘Wij vertegenwoordigen alle groeperingen in de samenleving. Het is voor ons cruciaal om goed in verbinding te zijn met al deze groepen. In dit kader bezoeken we regelmatig kerken, scholen, ondernemers, wijkcentra, sportverenigingen, synagogen en andere maatschappelijke instanties.’

De PVV Overijssel gaat schriftelijke vragen stellen aan Gedeputeerde Staten van Overijssel.

De Tweet van Wilders: