CDA: Stop EU-onderhandelingen Turkije

Door | Politiek

Elsevier

De verklaring komt nadat de Turkse overheid stappen heeft genomen tegen Twitter. De microblog is niet meer toegankelijk voor Turkse internetters. De verbanning komt nadat Twitter weigert mee te werken om plegers van strafbare feiten op te sporen en om content te verwijderen. De afgelopen maanden werden er onder andere geheime documenten van de Turkse geheime dienst MIT gepubliceerd, samen met telefoongesprekken van de premier en ministers.

“Het stilleggen van Twitter is niet van deze tijd. In een democratie is iedereen vrij om kritiek te uiten. Je gaat ook niet het telefoonverkeer afsluiten, omdat je bang bent dat mensen het niet met je eens zijn” wordt er gemeld op de website van het CDA.

De Twitter blokkade kan dan ook niet zonder consequenties blijven. “Door de opstelling van de Turkse regering is de relatie met de EU op een hellend vlak gekomen. Om erger te voorkomen moet de EU nu zijn tanden laten zien. De toetredingsgesprekken moeten worden opgeschort tot de regering de blokkade intrekt.” aldus de CDA’ers.

Wij probeerden de Baklava van Albert Heijn uit

De slimme ondernemers haken in op Islamitische feestdagen:...

Beyaz Show kapt ermee

Het was misschien het meest succesvolle programma van de...

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...

Çağatay Ulusoy en Gizem Karaca veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een groep artiesten, waaronder de bekende acteurs Çağatay...