Dit zijn de 21 machtigste landen ter wereld: Turkije staat hoger dan Nederland

Door | Politiek

In de jaarlijkse studie van US News and World Report, zijn tachtig landen onder de loep genomen. Voor de machtslijst is gekeken naar de politieke en economische invloed van een land, de kracht van militaire allianties en de sterkte van het leger. Dat meldt BusinessInsider.

Het onderzoek baseert zich op peilingen onder 21 duizend topfiguren uit het bedrijfsleven, politieke en culturele elites en goed geïnformeerde burgers in de tachtig onderzochte landen.

In de onderstaande grafiek van databureau Statista, samengesteld voor Business Insider Nederland, is de top 21 van machtigste landen ter wereld opgenomen. Ook is het nationaal inkomen per hoofd van de bevolking vermeld.

Nederland staat op plaats 21. Dat komt volgens BusinessInsider niet door de kracht van het Nederlandse leger, maar vooral aan de economische invloed en het feit dat Nederland deel uitmaakt van de NAVO en lid is van de Europese Unie.

Turkije staat acht plaatsen hoger op de machtslijst (plek 13) dan Nederland. Dat heeft vooral te maken met de hoge status van het Turkse leger en het NAVO-lidmaatschap, volgens BusinessInsider.

 

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...

Nesrin Cavadzade bevestigt berichten over La Casa De Papel

Er is een zeer grote kans dat de populaire serie La Casa De...

Montenegro biedt Burak Özçivit staatsburgerschap aan

De voorzitter van de Montegrijnse Hoge Raad heeft de...