Nieuwe Nederlandse minister van Defensie ‘niet blij’ met Turkse raketaankoop

Door | Politiek

Ank Bijleveld, de nieuwe minister van Defensie, is ‘niet blij’ met de rakettenaankoop van Turkije. Dat meldt De Telegraaf.

”De aankoop van Russische S400-raketten door NAVO-partner Turkije is niet goed”, zei Ank Bijleveld tijdens haar eerste debat in de Tweede Kamer als minister van Defensie. ”We zijn natuurlijk niet blij met dit soort dingen”, zei de CDA-bewindsvrouw op vragen van de PVV.

PVV wil Turkije uit het militaire bondgenootschap hebben, maar Bijleveld ziet daar niets in. Ze wees erop dat Turkije belangrijke bijdragen levert aan de NAVO, bijvoorbeeld in de strijd tegen IS.

Raketaankoop

Onlangs werd bekend dat Turkije S400-luchtafweersystemen gaat aanschaffen van Rusland. Met de deal zou zo’n 2,5 miljard euro zijn gemoeid. Omdat Turkije NAVO-lidstaat is, zou het meer voor de hand liggen Amerikaanse raketsystemen aan te schaffen.

Maar omdat de Verenigde Staten zware wapens leveren aan de Syrische tak van de terreurbeweging PKK, lijkt Turkije zich minder afhankelijk te willen maken van de westerse wapenleveranties.

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...